معمولاً کودکان از سن سه سالگی با نام خدا آشنا می شوند در این سن کودکان از سطح تفکر بسیار ابتدایی برخوردارند و تنها مسائل محسوس را درک می کنند بنابراین بسیاری از کودکان خداوند را به صورت یک انسان تصور می کنند. پرسشهایی مثل “خدا کجاست؟”،”چه میخورد؟” و… ناشی از همین تصویر کودکانه است.
اما آیا این خدا مهربان و دوست داشتنی است یا اخمو و بد اخلاق؟
این هنر پدر و مادر است که خدا را چگونه به فرزندشان نشان دهند. تصویری که از خدا در ذهن کودک ایجاد می¬شود در ضمیر ناخودآگاه کودک باقی می ماند و تأثیری ماندگار در احساسات مذهبی کودک در آینده خواهد داشت بنابراین والدین باید کاری کنند که زیباترین تصویر ممکن از خدا را در ذهن کودک ایجاد کنند. برای این کار باید به چند نکته توجه داشت:
۱- تصویر کودکان از خدا معمولاً شبیه تصویری است که از والدین یا مربیان خود دارند.
اگر آنها دلسوز، مهربان و قابل اعتماد باشند خدای ذهن کودک نیز همین صفات را خواهد داشت و اگر کج خلق، خسیس و بی وفا باشند خدای کودک نیز همین گونه خواهد بود.
۲- نباید نام خدا را با عواطف منفی همراه ساخت.
مثل اینکه “اگر مادر را اذیت کنی خدا دوستت ندارد” بلکه خدا را با کلمات و احساسات مثبت یاد کنید. مثلاً بگویید “خدا بچه ها را دوست دارد”و برای این دوستی قید و شرطی قرار ندهید.
۳- نعمتهای طبیعی خدا را برای کودک بازگو کنید و از خدا بخاطر آن نعمتها تشکر کنید.
مثلاً بگویید “خدایا از اینکه این چشمهای زیبا را به ما هدیه دادی متشکرم”.
۴- وقتی اتفاق خوبی می افتد آن را به خدا نسبت دهید.
مثلاً وقتی برف و باران می بارد، یاگلی شکوفا می شود بگویید اینها کار خداست و در مقابل اتفاقات بد را به خدا نسبت ندهید مثلاً وقتی کودک از علت مریض شدنش می پرسد نگویید “خدا اینطور خواسته است”.
پیشنهاد می کنم این شعر زیبا از آقای قیصر امین پور را هم بخوانید : پیش از اینها فکرمیکردم خدا …
او متولد۱۳۴۵شمسی است و در دیار سنائی غزنوی دیده به جهان گشوده است. در سال ۱۳۹۱مدرک کارشناسی ارشد( ماستری اش) را در رشته الیهیات در مشهد مقدس به اتمام رسانده و پایان نامه اش را در همین سال تحت عنوان"سعادت و رستگاری از منظر قرآنکریم" دفاع نموده و جزء پایان نامه های برتر سال معرفی شده است. و همزمان با آن در شهر مزار شریف مستقر شده و رحل اقامت افکنده است.
او مدت چهار سال و اندی مدیریت لیسه عالی مهر۲ در مزار شریف را بر عهده داشته و همزمان با آن در سال ۱۳۹۱ مکتب خصوصی رضوان را نیز تاسیس و راه اندازی نموده و جواز فعالیت آن را از وزارت معارف دریافت کرده و از آن روز تا کنون خود مدیریت این مکتب را بعهده داشته و در خدمت دین، مردم و جامعه اش قرار گرفته است.
در کنار این مسئولیت مسئولیت های دیگر نیز بر عهده داشته است که مهمترین آنها عبارتند از:
۱. ریاست اتحادیه مکاتب خصوصی ولایت بلخ از سال ۱۳۹۶ تا کنون.
۲. تدریس در دانشگاه های رهنورد و ابن سینا
۳. برگزاری دوره های اخلاقی و عقیدتی برای دانشجویان شهر مزار شریف
۴. انجام رسالت های تبلیغی در قالب سخنرانی و ..
۵. اتجام کارهای فکری و فرهنگی و...
به امید آنکه به خوبی بتواند به وظایف و تکالیف شرعی و دینی اش بیش از پیش عمل نموده و افتخار خدمتگزاری را داشته باشد.
یا حق