مقامهای کمیته ملی المپیک افغانستان گفتهاند که روحالله نیکپا تکواندوکار و مدال آور مسابقات المپیک ۲۰۰۸ و ۲۰۱۲، از دولت نیوزیلند درخواست پناهندگی کرده است.
او تنها مدالآور المپیکی تاریخ افغانستان است.
پیشتر گزارشهایی منتشر شده که آقای نیکپا به دلیل وجود فساد در نهادهای ورزشی، دیگر لازم ندیده که به عضویت خود در تیم ملی تکواندو ادامه دهد و به همین دلیل از عضویت در آن استعفا داده است.
اما رفیع فردوس رئیس هیئت عامل کمیته ملی المپیک به بیبیسی گفت که تنها مدالآور المپیک افغانستان هنوز رسماً استعفا نداده و او در نیوزیلند به سر میبرد و از این کشور احتمالا درخواست پناهندگی کرده است.
آقای فردوس افزود که ممکن است بخشی از دلایل آقای نیکپا وجود مشکلاتی در فدراسیون تکواندو باشد. به گفته او، شماری از افراد در ردههای مختلف این فدراسیون در “سودجویی” دست داشته اند و از سوی دیگر، اداره تربیت بدنی هم در کار فدراسیون “مداخله” میکند.
رئیس هیئت عامل کمیته ملی المپیک گفت که این کمیته از فدراسیون جهانی تکواندو خواسته که با بررسی مشک فدراسیون ملی تکواندوی افغانستان موافقت کند.
آقای فردوس افزود که فدراسیون تکواندو به لحاظ اداری از نهادهای زیرمجموعه کمیته ملی المپیک است، اما در امور داخلی خود مستقل است و بررسی مشکلات درونی آن نیاز به اخذ مجوز از فدراسیون جهانی دارد.
این مقام بلندپایه کمیته ملی المپیک افغانستان گفت که این کمیته رسماً از روحالله نیکپا میخواهد که به کشورش بازگردد و فعالیتهای ورزشی خود در داخل کشور ادامه دهد.
به گفته او، درخواست پناهندگی آقای نیکپا به “آبرو و حیثیت جامعه ورزشی افغانستان لطمه وارد میکند.”
پیشتر رسانههای محلی در افغانستان از قول آقای نیکپا گزارش کردهاند که او به دلیل وجود فساد در کمیته ملی المپیک از عضویت در تیم تکواندو کنارهگیری کرده است، اما این کمیته ادعای او را رد کردهاند.
روحالله نیکپا پرافتخارترین ورزشکار افغانستان است. او دو مدال برنز از بازیهای المپیک در پکن در سال ۲۰۰۸ و لندن ۲۰۱۲ کسب کرد. او چندین مدال طلا و نقره از دیگر بازیهای جهانی هم به دست آورده است.
او متولد۱۳۴۵شمسی است و در دیار سنائی غزنوی دیده به جهان گشوده است. در سال ۱۳۹۱مدرک کارشناسی ارشد( ماستری اش) را در رشته الیهیات در مشهد مقدس به اتمام رسانده و پایان نامه اش را در همین سال تحت عنوان"سعادت و رستگاری از منظر قرآنکریم" دفاع نموده و جزء پایان نامه های برتر سال معرفی شده است. و همزمان با آن در شهر مزار شریف مستقر شده و رحل اقامت افکنده است.
او مدت چهار سال و اندی مدیریت لیسه عالی مهر۲ در مزار شریف را بر عهده داشته و همزمان با آن در سال ۱۳۹۱ مکتب خصوصی رضوان را نیز تاسیس و راه اندازی نموده و جواز فعالیت آن را از وزارت معارف دریافت کرده و از آن روز تا کنون خود مدیریت این مکتب را بعهده داشته و در خدمت دین، مردم و جامعه اش قرار گرفته است.
در کنار این مسئولیت مسئولیت های دیگر نیز بر عهده داشته است که مهمترین آنها عبارتند از:
۱. ریاست اتحادیه مکاتب خصوصی ولایت بلخ از سال ۱۳۹۶ تا کنون.
۲. تدریس در دانشگاه های رهنورد و ابن سینا
۳. برگزاری دوره های اخلاقی و عقیدتی برای دانشجویان شهر مزار شریف
۴. انجام رسالت های تبلیغی در قالب سخنرانی و ..
۵. اتجام کارهای فکری و فرهنگی و...
به امید آنکه به خوبی بتواند به وظایف و تکالیف شرعی و دینی اش بیش از پیش عمل نموده و افتخار خدمتگزاری را داشته باشد.
یا حق