سه شرکت بینالمللی برای مدیریت خط لوله ‘تاپی’ ابراز علاقمندی کردهاند
وزارت معادن افغانستان اعلام کرده که سه شرکت بزرگ خارجی ابراز علاقهمندی کرده که در چارچوب کنسرسیومی، مدیریت پروژه خط لوله گاز تاپی را به عهده گیرند.
طرح انتقال گاز ترکمنستان از طریق افغانستان به پاکستان و هند که به تاپی موسوم است، قبلا مورد توافق دولتهای این چهار کشور قرار گرفته، اما هنوز اجرایی شدن آن نیاز به کارهای زیادی دارد.
داوود شاه صبا وزیر معادن افغانستان در کابل به خبرنگاران گفت که شرکتهای توتال فرانسه، آر. تی. گلوبال روسیه و شرکت نفت چین خواستار مشارکت در اجرایی این طرح شدهاند.
آقای صبا گفت که درخواست این شرکتها در بیستمین نشست مقامهای کشورهای عضو طرح تاپی ـ ترکمنستان، افغانستان، پاکستان و هند – چندی پیش در اسلامآباد بررسی شد.
وزیر معادن افغانستان افزود که شرکت برنده در نشست بعدی هیئت رهبری طرح تاپی که تا دو ماه دیگر در کابل برگزار خواهد شد، نهایی میشود.
او گفت: “همه ما مصمم هستیم به مجردی که رئیس کنسرسیوم انتخاب شد، بهزودترین فرصت و بدون ضیاع وقت به طرف اجرایی شدن [طرح] برود و توافقاتی را که برای اجرایی شدن آن نیاز است، انجام دهد. حدس من این است که بین یک تا دو سال دیگر این [کار] طول میکشد.”
توافقنامه طرح هشت میلیارد دلاری تاپی در اواخر سال ۲۰۱۱ میلادی امضا شد ـ طرحی که سالانه ظرفیت انتقال بیش از سی میلیارد متر مکعب گاز را دارد و برای هر چهار کشور سود فراوان. افغانستان در این پروژه سهم ۲۵ درصدی دارد.
این خط لوله گاز بعد از ۱۴۷ کیلومتر در خاک ترکمنستان وارد افغانستان میشود و با عبور از ولایتهای هرات، فراه، قندهار و هلمند وارد پاکستان و بعد هند میشود.
انتظار میرود که این خط لوله گاز در داخل افغانستان برای ۱۲ هزار نفر فرصت شغلی مستقیم ایجاد کند، اما ناامنی در مناطق غربی و جنوبی افغانستان از چالشهای اصلی آن است.
بر اساس توافقنامه پروژه تاپی، سالانه میلیونها دلار از محل پرداخت حق عبور خط لوله گاز به دولت افغانستان پرداخت خواهد شد و بخشی از نیازمندیهای افغانستان به گاز نیز رفع خواهد شد.
او متولد۱۳۴۵شمسی است و در دیار سنائی غزنوی دیده به جهان گشوده است. در سال ۱۳۹۱مدرک کارشناسی ارشد( ماستری اش) را در رشته الیهیات در مشهد مقدس به اتمام رسانده و پایان نامه اش را در همین سال تحت عنوان"سعادت و رستگاری از منظر قرآنکریم" دفاع نموده و جزء پایان نامه های برتر سال معرفی شده است. و همزمان با آن در شهر مزار شریف مستقر شده و رحل اقامت افکنده است.
او مدت چهار سال و اندی مدیریت لیسه عالی مهر۲ در مزار شریف را بر عهده داشته و همزمان با آن در سال ۱۳۹۱ مکتب خصوصی رضوان را نیز تاسیس و راه اندازی نموده و جواز فعالیت آن را از وزارت معارف دریافت کرده و از آن روز تا کنون خود مدیریت این مکتب را بعهده داشته و در خدمت دین، مردم و جامعه اش قرار گرفته است.
در کنار این مسئولیت مسئولیت های دیگر نیز بر عهده داشته است که مهمترین آنها عبارتند از:
۱. ریاست اتحادیه مکاتب خصوصی ولایت بلخ از سال ۱۳۹۶ تا کنون.
۲. تدریس در دانشگاه های رهنورد و ابن سینا
۳. برگزاری دوره های اخلاقی و عقیدتی برای دانشجویان شهر مزار شریف
۴. انجام رسالت های تبلیغی در قالب سخنرانی و ..
۵. اتجام کارهای فکری و فرهنگی و...
به امید آنکه به خوبی بتواند به وظایف و تکالیف شرعی و دینی اش بیش از پیش عمل نموده و افتخار خدمتگزاری را داشته باشد.
یا حق